ГоловнаСуспільствоЖиття

Біля Миколаєва пройшов фестиваль повітряних зміїв

Приїхали кайтери з різних країн світу.

Фото: ДСНС у Миколаївській області

У неділю, 21 травня, в селі Трихати біля Миколаєва відкрився Міжнародний фестиваль повітряних зміїв.

Напередодні в холі сесійної зали Миколаївської обласної ради відбулася прес-конференція за участю організаторів, на якій вони розповіли, як з'явилася ідея провести такий захід.

"Почалося все з мого знайомства на одному з семінарів для громадських організацій. Представник асоціації повітряних зміїв у місті Херсон Павло Шмулевич розповів, що він займається повітряними зміями і брав участь у міжнародних фестивалях повітряних зміїв. Він так захоплююче розповідав про цей фестиваль, що мене не могло це не вразити. І я подумала, а як же у нас це все в Україні відбувається? Якщо за кордоном ці фестивалі проходять постійно, то що робиться у нас? І коли ми все це проаналізували, то з'ясували, що і в нашій країні таке можливо. Так, у нас є дитячі гуртки, на яких педагоги разом із дітьми роблять маленьких зміїв, але такого, як представляють за кордоном, наші діти ніколи не бачили. Тому ми вирішили розпочати цю хорошу традицію", - цитує голову інтеграційного комітету Тетяна Безмощук видання 0512.

Фото: ДСНС у Миколаївській області

Фото: ДСНС у Миколаївській області

Фото: ДСНС у Миколаївській області

Фото: ДСНС у Миколаївській області

Для участі у фестивалі приїхали кайтери з декількох країн світу, в тому числі Франції, В'єтнаму, Італії, Німеччини, Туреччини та Польщі. Україну представляють кайтери з Херсона, Скадовська, Нікополя та Миколаєва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram