ГоловнаСуспільствоВійна

Семеро бійців ЗСУ поранені внаслідок 48 обстрілів у суботу

Бойовики застосовують важку артилерію.

Семеро бійців Збройних сил України отримали поранення внаслідок 48 обстрілів з боку бойовиків "ДНР" і "ЛНР" у суботу, 20 травня. Про це йдеться в ранковому зведенні штабу АТО.

На Приморському напрямку незаконні збройні формування 12 разів застосовували зброю проти українських військових. Уже ввечері противник з 120-мм мінометів обстрілював опорні пункти ЗСУ в районі Павлополя, Водяного і Широкиного. З мінометів калібру 82 мм кілька разів вів вогонь по позиціях біля Красногорівки. По цьому ж населеному пункту систематично били з гранатометів і стрілецької зброї.

На Донецькому напрямку бойовики 22 рази протягом минулої доби порушували режим "тиші". Найскладнішою ситуація залишається в південному і східному передмісті Авдіївки. Там бойовики здійснювали обстріли оборонних укріплень сил АТО з 120-мм і 82-мм мінометів, гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

Також із 120-мм мінометів противник мінімум двічі бив по українських військових, які тримають оборону біля Невельського. Крім того, під обстріл із ворожих мінометів різних калібрів, озброєння БМП і легкого стрілецького озброєння потрапили позиції неподалік Верхньоторецька. На Світлодарській дузі незаконні збройні формування вели вогонь із мінометів калібру 82 мм і станкового протитанкового гранатомета в районі Луганського. З автоматичних станкових гранатометів ворог обстрілював опорні пункти ЗСУ біля Пісок.

На Луганському напрямку протягом минулої доби зафіксовано 14 фактів використання бойовиками зброї, в тому числі артилерійського озброєння калібром понад 100 мм. Так, використовуючи 120-мм міномети, бойовики неодноразово обстрілювали опорні пункти ЗСУ в районі Новозванівки, Новоолександрівки і Троїцького. З мінометів меншого калібру, а саме 82 мм, а також із протитанкового ракетного комплексу і гранатометів, противник бив по українських військових біля Кримського.

Нагадаємо, 19 травня на Донбасі були поранені семеро військових при 55 обстрілах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram