ГоловнаЕкономікаБізнес

У Горлівці зупинився концерн "Стирол"

Підприємство ремонтуватиме обладнання замість випускати добрива

У Горлівці зупинився концерн "Стирол"
Фото: Макс Левин

Концерн "Стирол" оголосив про припинення виробництва через критичну ситуацію в Донецькій області. Про це оголошено на офіційному сайті підприємства.

Призупинено випуск аміаку і його похідних: карбаміду, селітри і карбамідно-аміачної суміші. Також повністю звільнено аміакосховище, на підприємстві відпрацьовано весь аміак.

Персонал підприємства працюватиме в штатному режимі, утім не вироблятиме, а ремонтуватиме. Навчальний центр концерну при цьому буде проводити курси підвищення кваліфікації для співробітників.

"На час вимушеного простою заробітна плата всіх співробітників буде збережена в повному обсязі, ніхто не буде відправлений у відпустку за власний кошт, робочий тиждень залишиться без змін", - обіцяють на підприємстві.

Концерн "Стирол" є величезним хімічним комплексом, на якому працюють майже 4000 осіб із 260-тисячного населення Горлівки. Він входить до DF Group Дмитра Фірташа, який перебуває в Австрії в очікуванні екстрадиції до США. У вересні минулого року "Стирол" зупинявся через занадто дорогий газ. Зараз вартість газу для України ще вища.

Нагадаємо, Горлівка є одним із центрів діяльності збройних сепаратистів. Тут вони захопили міліцію, мерію, прокуратуру, будівлю відділу боротьби з організованою злочинністю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram