ГоловнаСуспільствоВійна

СЦКК: бойовики не надали гарантій безпеки для відновлення електропостачання Авдіївки

Щонайшвидше гарантії будуть надані тільки в понеділок.

СЦКК: бойовики не надали гарантій безпеки для відновлення електропостачання Авдіївки
Фото: Макс Требухов

Відновлення електропостачання Авдіївки неможливе через відсутність гарантій безпеки з боку незаконних збройних формувань ОРДО.

Про це заявляє українська сторона Спільного центру координації та контролю (СЦКК).

У заяві, опублікованій на сторінці прес-центру штабу АТО у фейсбуці, підкреслюється, що після пошкодження ЛЕП у результаті ворожих обстрілів керівництвом ЗСУ і військово-цивільною адміністрацією було невідкладно вжито вичерпних заходів з надання гарантій безпеки для життя і здоров'я ремонтників для обстеження і проведення аварійно-відновлювальних робіт, таких гарантій не надано з боку ОРДО з 21 квітня.

"Однак, починаючи з 21 квітня і дотепер, такі роботи не могли бути здійснені у зв'язку з відсутністю аналогічних гарантій з боку НЗФ ОРДО. Також слід зазначити, що за даними російської сторони СЦКК, гарантії для проведення аварійно-відновлювальних робіт у кращому разі будуть надані тільки в понеділок 24 квітня цього року", - йдеться в заяві.

У СЦКК вважають, що такими діями незаконні збройні формування ОРДО вкотре грубо порушують норми міжнародного права, відверто нехтують положеннями Мінських домовленостей і свідомо створюють передумови для подальшого загострення конфлікту, а також погіршення гуманітарної ситуації в містах Донецької області.

Як повідомляли, прифронтове місто Авдіївка в Донецькій області станом на ранок 22 квітня залишилося без світла в результаті обстрілів. Знеструмлено єдину лінію "Макіївка-АКХЗ №2" 110 кВ, що живить місто Авдіївку, Авдіївський коксохім і Донецьку фільтрувальну станцію.

Нагадаємо, що останній період без світла в Авдіївці тривав з 29 березня до 4 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram