ГоловнаСуспільствоЖиття

Українські сапери отримали сертифікати НАТО

За два роки курс підготовки пройшли 217 українських військових.

Українські сапери отримали сертифікати НАТО
Фото: mil.gov.ua

У Кам'янець-Подільському Хмельницької області українські військові сапери пройшли курс навчання за стандартами НАТО та отримали сертифікати від канадських інструкторів.

Про це повідомляється на сайті Міністерства оборони.

"У Центрі розмінування Головного управління оперативного забезпечення Збройних Сил України у Кам'янці-Подільському відбувся черговий випуск українських військових саперів, які під керівництвом канадських інструкторів пройшли курс навчання помічника оператора зі знешкодження саморобних вибухових пристроїв", - йдеться в повідомленні.

Заступник начальника Центру з морально-психологічного забезпечення підполковник Богдан Беркута привітав українських військовослужбовців, відзначивши високий професіоналізм канадських інструкторів і важливість їхньої місії для ЗСУ.

Також високий рівень мотивації українських саперів зазначив заступник командира групи інструкторів ЗС Канади в Україні лейтенант Метью Мерфі.

Фото: mil.gov.ua

За два роки тренувальної місії 217 українських військових пройшли курс підготовки з виявлення і знищення (знешкодження) саморобних вибухових пристроїв за стандартами НАТО. Нагадаємо, з початку року військові сапери знешкодили 2,4 тис. вибухонебезпечних предметів на території Донецької області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram