ГоловнаПолітика

Канада подарувала Україні роботів для розмінування

Техніку передав Центру розмінування ЗСУ посол Роман Ващук.

Техніка для розмінування, яку подарувала Україні Канада, включає три роботизовані системи TALON, 15 захисні костюми EOD9 підвищеного ступеня рухливості, а також три телескопічні маніпулятори. Про це повідомила в суботу прес-служба Міноборони.

Фото: mil.gov.ua

Техніку передав Центру розмінування Збройних Сил України посол Канади в Україні Роман Ващук. "Сьогодні ми передаємо українським військовим не засоби озброєння, а засоби роззброєння. Засоби безпеки і для військових, і для цивільного населення. Це матеріальний прояв нашої дружби, нашої солідарності з українським народом", - заявив він.

Фото: mil.gov.ua

Т.в.о. начальника Центру Олег Гаврилюк своєю чергою зазначив, що використання сучасної техніки під час розмінування або знешкодження саморобних вибухових пристроїв зводить до мінімуму ризик сапера. "Вже найближчим часом це обладнання вирушить у зону проведення антитерористичної операції, а з понеділка вже нова група військовослужбовців за стандартами НАТО буде вивчати, як протидіяти саморобним вибуховим пристроям", - наголосив він.

Нагадаємо, що Канада з початком агресії Росії проти України активно допомагає українській армії. Зокрема вона передала військовим форму, прилади нічного бачення, медичне обладнання.

Про роботу Центру розмінування читайте у статті "Сапери VS "сепари" на LB.ua.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram