ГоловнаПолітика

Порошенко обговорив із прем'єром Канади безвізовий режим і ЗВТ

Також Канада обіцяла сприяти посиленню обороноздатності ЗСУ.

Порошенко обговорив із прем'єром Канади безвізовий режим і ЗВТ
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко і прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо обговорили перспективи поглиблення особливого партнерства між двома країнами.

Це сталося під час їхньої зустрічі в Парижі, куди голова Української держави прибув для участі у 21-й Конференції ООН з питань зміни клімату, повідомляє прес-служба президента.

Під час першої зустрічі з новим головою уряду Канади Порошенко поінформував співрозмовника про актуальний розвиток ситуації на Донбасі й акцентував увагу на важливості підтримки трансатлантичної єдності в питанні збереження санкцій проти Росії до повного відновлення територіальної цілісності України.

"Трюдо запевнив у повній підтримці народу України в боротьбі за відстоювання незалежності, суверенітету та територіальної цілісності. Він наголосив на подальшій готовності Канади здійснювати тиск на Москву, а також всіляко допомагати Україні, зокрема посилюючи здатність Збройних Сил України протидіяти сучасним викликам і загрозам", - йдеться в повідомленні.

"Співрозмовники підкреслили важливість подальшого поглиблення особливого партнерства між державами, зокрема в торговельно-економічній та військово-технічній сферах. Співрозмовники відзначили необхідність оперативної підготовки до підписання двосторонньої угоди про зону вільної торгівлі", - додали у відомстві.

Повідомляють також, що прем'єр Канади поінформував президента про результати засідання "Великої двадцятки" в Анталії, запевнивши в трансатлантичній солідарності з Україною.

"Сторони також обговорили питання спрощення візового режиму для громадян України", - зазначили в Адміністрації президента.

Нагадаємо, в результаті парламентських виборів у Канаді 19 жовтня більшість у парламенті отримала Ліберальна партія і прем'єр-міністром став Джастін Трюдо, який замінив Стівена Харпера, який пробув на цій посаді дев'ять років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram