ГоловнаСуспільствоВійна

За добу в зоні АТО загинув один військовий, троє поранені

Бойовики 46 разів обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі.

За добу в зоні АТО загинув один військовий, троє поранені
Фото: Макс Левин

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі 46 разів обстріляли позиції українських військових. В результаті один боєць загинув, троє отримали поранення.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

Відзначається, що ситуація в зоні АТО залишається напруженою, але контрольованою Збройними силами України.

Найбільше збройних провокацій бойовиків зафіксовано на Донецькому напрямку. З мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів терористи вели вогонь по опорних пунктах ЗСУ поблизу Авдіївки, Шахти Бутівки, Верхньоторецького та Луганського. По захисниках Зайцевого, Пісків і Кам'янки били з гранатометів і кулеметів великих калібрів. В районі населених пунктів Луганське та Зайцеве бойовики застосовували озброєння БМП, а поблизу Шахти Бутівки діяли ворожі снайпери.

На Приморському напрямку з мінометів калібру 82-мм ворог обстрілював захисників Широкиного і Мар'їнки. З озброєння БМП, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів бойовики били по позиціях морської піхоти у Водяному. В районі Лебединського терористи використовували кулемети великих калібрів, а поблизу Тарамчука і Гнутового - стрілецьку зброю.

На Луганському напрямку з великокаліберних кулеметів, мінометів калібрів 120 мм і 82 мм бойовики обстрілювали позиції військових біля Катеринівки, зі стрілецької зброї - поблизу Станиці Луганської та Валуйського.

"За попередньою інформацією, військовослужбовець ЗСУ загинув в результаті обстрілу опорного пункту підрозділу однієї з механізованих бригад, особовий склад якого виконує бойові завдання в районі Авдіївки. На цьому напрямку противник застосовував 120-міліметрові міномети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю", - уточнили в штабі.

Нагадаємо, прифронтове місто Авдіївка Донецької області станом на ранок 22 квітня залишалося без світла в результаті обстрілу. Знеструмлено єдину лінію "Макіївка-АКХЗ №2" 110 кВ, що живить місто Авдіївка, Авдіївський коксохім і Донецьку фільтрувальну станцію.

Останній період без світла в Авдіївці тривав з 29 березня до 4 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram