ГоловнаСуспільствоВійна

На Донбасі перебувають 40 тис. бойовиків і 4 тис. російських військових, - Гройсман

На озброєнні сепаратистів - понад 400 танків, 848 БТР, 208 РСЗВ, 732 артсистеми і 413 засобів протиповітряної оборони.

На Донбасі перебувають 40 тис. бойовиків і 4 тис. російських військових, - Гройсман
Фото: kmu.gov.ua

Загальна чисельність бойовиків на Донбасі становить 40 тис. осіб, а російських військовослужбовців - 4 тис. осіб.

Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман на зустрічі з головами урядів країн Балтії.

"Загальна чисельність незаконних збройних формувань - до 40 тис. бойовиків, це без урахування регулярних військ РФ, чисельність яких понад 4 тис.", - сказав прем'єр.

Він також зазначив, що на озброєнні бойовиків - 406 танків, 848 БТР, 208 реактивних систем залпового вогню (РСЗВ), 732 артилерійські системи і 413 засобів протиповітряної оборони.

При цьому тільки в березні цього року з Росії сепаратистам відправили 12 РСЗВ, 94 одиниці автомобільної техніки і 96 цистерн із паливом.

Гройсман також повідомив про фіксацію переміщення з РФ на Донбас 30 залізничних платформ із військовою технікою, в тому числі самохідними артустановками.

Нагадаємо, колишній так званий "міністр оборони ДНР" Ігор Гіркін (Стрєлков), який брав участь у захопленні адмінбудівель на початку бойових дій на Донбасі, заявив, що серед бойовиків більше немає "ополченців". За його словами, за "ДНР/ЛНР" воюють в основному найманці, які "за свої 15 тисяч і у власний народ будуть стріляти".

Улітку 2015 року Гіркін розповів російським ЗМІ, що проект "Новоросія" повністю закрито, а ватажки донецьких і луганських терористів готові втекти в Росію. Він також заявив, що без російської підтримки українська армія здатна знищити збройні сили бойовиків за три дні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram