ГоловнаСуспільствоВійна

Українського консула не пустили до засудженого в РФ Клиха

МЗС висловило протест.

Українського консула не пустили до засудженого в РФ Клиха
Станислав Клых
Фото: fakty.ua

Міністерство закордонних справ висловлює протест у зв'язку з відмовою російської влади у зустрічі консула України з незаконно засудженим українським громадянином Станіславом Клихом.

Про це йдеться в заяві на сайті МЗС.

"Нахабне і безпідставне ігнорування так званим правосуддям РФ законного права консульської посадової особи України відвідати громадянина власної держави стало черговим свідченням упередженості суду щодо цієї резонансної справи і підтвердженням спроб приховати наслідки нелюдського поводження щодо Станіслава Клиха", - йдеться в коментарі.

МЗС вимагає невідкладно надати дозвіл українському консулу відвідати Клиха, а також інших незаконно утримуваних в РФ громадян України, як це передбачено положеннями статті 13 Консульської конвенції між Україною і РФ від 1995 року.

Нагадаємо, 26 жовтня Верховний суд РФ визнав законним вирок українцям Миколі Карпюку та Станіславу Клиху, яких засудженою на 22,5 і 20 років позбавлення волі у справі про участь в бойових діях проти федеральних військ в першу чеченську кампанію.

На Карпюка і Клиха дав свідчення українець Олександр Малофєєв. Він також заявив, що в Чечні воював колишній український прем'єр Арсеній Яценюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram