ГоловнаСуспільствоЖиття

Нацполіція просить поновити арешт нафтобази в Херсоні

Нафтобаза виступала заставою за стабкредитом, виділеним НБУ Реал-банку, який ліквідується

Нацполіція просить поновити арешт нафтобази в Херсоні
Фото: bank.gov.ua

Національна поліція просить Київський апеляційний господарський суд поновити арешт нафтобази в Херсоні, яка виступала заставою за стабілізаційним кредитом, виділеним Національним банком Реал-банку, який ліквідують.

Про це йдеться в ухвалі суду від 7 листопада.

16 квітня 2014 року Печерський районний суд Києва як запобіжний захід наклав арешт на нерухомість ТОВ "Всеукраїнський промисловий союз" - нафтобазу в Херсоні.

Спочатку голова НБУ Валерія Гонтарева особисто просила скасувати арешт майна у зв'язку з потребою його подальшої реалізації.

Прокурор на судовому засіданні заперечував проти задоволення клопотання, посилаючись на те, що власник нафтобази Сергій Курченко і колишній начальник департаменту нафтопродуктів "СЄПЕК" Сергій Кривий оголошені в розшук і у зв'язку з цим кримінальне провадження не зупинено.

У березні 2016 року суд відмовив голові Нацбанку в задоволенні позову. Після цього НБУ з позовом до Національної поліції звернувся до Господарського суду Херсонської області з вимогою скасувати арешт майна. 11 жовтня Господарський суд задовольнив вимогу НБУ і скасував арешт нафтобази.

Не погоджуючись із рішенням суду, Нацполіція звернулася до Київського апеляційного господарського суду. 7 листопада суд вирішив повернути апеляційну скаргу без розгляду, а матеріали справи повернути до Господарського суду Києва.

Нагадаємо, раніше співробітники прокуратури провели обшуки на Херсонській нафтоперевалці. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram