ГоловнаСуспільствоПодії

Депутата Макарівської райради затримано за ДТП у Києві (оновлено)

Він на "Тойоті" врізався в "Волгу" під час спроби відірватися від патрульних

Депутата Макарівської райради затримано за ДТП у Києві (оновлено)
Фото: Матвей Евсеенко

Депутата Макарівської районної ради Київської області Матвія Євсеєнка, який влаштував у ніч на п'ятницю ДТП на Кільцевій дорозі у Києві, затримано.

Про це повідомила прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець.

"Депутата Макарівської райради, причетного до ДТП на Кільцевій дорозі, затримали у Києві правоохоронці", - написала вона у фейсбуці.

За фактом ДТП розслідується кримінальне провадження за ч.2 ст.286 КК (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами).

Нагадаємо, у ніч на 29 липня депутат Макарівської райради Матвій Євсеєнко за кермом Toyota, тікаючи від патрульних, вилетів на зустрічну смугу Кільцевої дороги і врізався у "Волгу". Водій і пасажир "Волги" потрапили в лікарню.

Після удару винуватець аварії закрився у своєму автомобілі. Витягнути його вдалося, розбивши скло.

Євсеєнко представляв "Батьківщину" у райраді, але після ДТП був виключений з лав партії.

Оновлення. Київська поліція повідомляє, що після оформлення ДТП депутат поскаржився на погане самопочуття. Він був п'яний, що підтверджено документально, і мав тілесні ушкодження, які завдав собі сам. Правоохоронці викликали автомобіль швидкої допомоги, яким мали доправити його в лікарню. Однак він від шпиталізації відмовився і, бажаючи уникнути відповідальності, втік.

Пізніше його знайшли в одній з лікарень Києва, де він отримував медичну допомогу.

Депутата доправили до слідчого управління київської поліції для допиту і оголошення підозри в порушенні правил безпеки дорожнього руху (ч.2 ст.286 Кримінального кодексу).

Оскільки затриманий має особливий статус, оголосити підозру мусить прокурор міста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram