ГоловнаСуспільствоЖиття

У Львові вшанували жертв Скнилівської трагедії

Міськрада виплата по 500 грн матеріальної допомоги 43 членам сімей загиблих.

У Львові вшанували жертв Скнилівської трагедії
Фото: galinfo.com.ua

У Львівській області пройшли пам'ятні заходи, присвячені до 14-ї річниці Скнилівської трагедії, коли під час авіашоу загинули 78 осіб, повідомляє Укрінформ.

Поминальні заходи відбулися біля пам'ятного знака на аеродромі, місці загибелі та біля каплиці.

За інформацією Львівської газети, управління соціального захисту Львівської міської ради виплатило одноразову матеріальну допомогу 43 членам сімей загиблих у Скнилові, що потребують лікування, оздоровлення, вирішення питань соціально-побутового характеру. На ці цілі в бюджеті міста було передбачено кошти в сумі 21,5 тис. грн. Родичі загиблих отримали допомогу в розмірі 500 грн кожен.

Нагадаємо, 27 липня 2002 року під час авіашоу на Скнилівському аеродромі Львова зазнав катастрофи літак Су-27. Внаслідок падіння літака загинули 77 осіб, з яких 28 дітей. Також постраждали близько 250 осіб.

24 червня 2005 року Військовий апеляційний суд Центрального регіону у Львові оголосив вирок шести льотчикам. Нині покарання у в'язниці відбуває тільки пілот Володимир Топонар.

Кримінальні справи щодо чотирьох генералів, причетних до організації авіашоу на аеродромі "Скнилів", Генеральна прокуратура виділила в окреме провадження. У 2008 році Військовий апеляційний суд Центрального регіону виправдав їх.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram