ГоловнаСуспільствоОсвіта

Гройсман пообіцяв більше місць у дитсадках і літніх таборах

Прем'єр перейнявся проблемами у сфері освіти

Гройсман пообіцяв більше місць у дитсадках і літніх таборах
Архив
Фото: Макс Требухов

Прем'єр Володимир Гройсман хоче, щоб у 2016 році у літніх шкільних таборах відпочили більше дітей, а у дошкільних закладах з'явилося більше місць.

"Нам треба збільшити можливості роботи літніх шкільних таборів, які мають популярність, але не завжди є необхідна кількість місць, щоб туди потрапити. Просив би з'ясувати це питання з містами, областями і розширити можливості - у 2-3 рази збільшити кількість дітей, які можуть потрапити на такий шкільний відпочинок", - сказав прем'єр на засіданні уряду в четвер, звертаючись до міністра освіти Лілії Гриневич.

Він також назвав пріоритетним забезпечення достатньої кількості місць у дитсадках.

"Я б дуже хотів, щоб ми до наступного навчального року забезпечили дітям можливість відвідувати дошкільні навчальні заклади. Я вважаю це одним із пріоритетів для всіх органів влади, зокрема і місцевих", - сказав він.

Прем'єр вважає, що є можливість якщо не будувати нові дитсадки, то хоча б відкривати нові групи в уже діючих, а також поліпшити умови в них.

Нагадаємо, рік тому київська влада повідомила, що близько 90 київських дитсадків у столиці не використовуються за цільовим призначенням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram