ГоловнаСуспільствоЖиття

У росіян зник інтерес до подій в Україні, - опитування

Половина опитаних вважає, що в Україні немає російських військ

У росіян зник інтерес до подій в Україні, - опитування
Фото: Макс Левин

Інтерес до подій в Україні серед жителів Російської Федерації продовжує знижуватися. Такі висновки зробили автори дослідження "Українсько-російські відносини в дзеркалі громадської думки", опублікованого "Левада-центром" у четвер, 10 березня, повідомляє DW.

За результатами дослідження, трохи більш ніж третина опитаних росіян продовжують уважно стежити за українськими подіями. У 60% респондентів інтерес виражений слабо або відсутній зовсім.

Згідно з опитуванням, більшість жителів Росії (87%) негативно ставиться до нинішнього керівництва України. До українців же росіяни ставляться добре або дуже добре, так відповіли 51 і 8% опитаних відповідно.

На запитання, чи вважаєте ви, що між Росією і Україною триває війна, відповіли жителі обох країн.

Якщо росіяни вважають, що між Росією і Україною немає війни, і в Україні немає російських військ (65 і 52% відповідно), то жителі України впевнені в зворотному: майже дві третини українців вважають, що країни перебувають у стані війни один з одним і що в Україні присутні російські війська.

Нагадаємо, більшість росіян (74%) готові віддати свій голос за Володимира Путіна на найближчих президентських виборах. Громадяни РФ вважають, що з плином часу Путін виконує все більше обіцянок, які він дав під час передвиборної кампанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram