ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МОЗ оприлюднило графік імунізації проти поліомієліту

Вакцинація відбуватиметься тільки в лікарнях, де є маніпуляційні кабінети

МОЗ оприлюднило графік імунізації проти поліомієліту
Фото: www.vitaminov.net

Сьогодні Міністерство охорони здоров'я оголосило про початок додаткової трирівневої імунізації проти поліомієліту.

Як повідомляє офіційний сайт МОЗ, вакцинація триватиме тільки в медичних установах, де є стаціонарні або мобільні прищепні кабінети.

Дітей віком від 2 місяців до 6 років у двох турах мусять вакцинувати оральною поліовакциною (ОПВ). У третьому турі вакцинуватимуть дітей від 2 місяців до 10 років.

Діти, яким ще не робили щеплення, отримають своє перше щеплення інактивованою поліомієлітною вакциною (ІПВ) і надалі не менш ніж через 2 тижні - щеплення живою, оральною вакциною (ОПВ) в рамках додаткової імунізації.

Тривалість першого раунду вакцинації ОПВ становить 3 тижні, починаючи з 20 жовтня 2015 року. Тривалість наступних раундів (другого і третього) - 2 тижні. Інтервал між раундами - один місяць (30 діб). Відрахування інтервалу між раундами починається від останнього дня попереднього раунду вакцинації ОПВ.

Нагадаємо, 9 жовтня міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі підписав наказ про початок вакцинації проти поліомієліту як відповідь на спалах захворювання, зафіксований у Закарпатській області. У вересні Україна отримала від ЮНІСЕФ 2,2 млн доз вакцини проти поліомієліту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram