ГоловнаБлоги

Сергій Петрик, дитячий хірург, 27 років

Сергій Петрик

Вік: 27 років

Спеціальність: дитячий хірург

Стаж: 3 роки

Я інтерн. Уже третій рік працюю в «ОХМАТДИТ». Для мене це потужна школа, бо ми маємо справу з найбільш складними випадками.

Мені пригадується непроста історія порятунку малюка. Хлопчик п’яти років залишився без нагляду дорослих на декілька хвилин. Дитина вирішила подивитися у відчинене вікно на третьому поверсі. На вікні була москітна сітка. Торкнувшись руками та відчувши опору, хлопчик обперся на неї. Не витримавши ваги дитини, сітка обірвалася. За декілька секунд дитина вже була на землі.

За 15 хвилин швидка доставила дитину до приймального хірургічного відділення нашої лікарні. Відділ госпіталізації швидкої допомоги завдяки координації з бригадою та персоналом лікарні одразу сповістив, що до закладу прямує автомобіль швидкої допомоги з важким пацієнтом. Тому на хлопчика вже чекали: бригада хірургів, ортопедів та анестезіологів, лікар УЗД-діагностики, лаборанти ургентної лабораторії, лікар-рентгенолог, «озброєний» сучасним КТ-томографом, медичні сестри та молодший медичний персонал.

За лічені хвилини, завдяки злагодженій роботі та забезпеченню, нам вдалося обстежити дитину, встановити діагноз і негайно розпочати лікування. У нього був розрив селезінки. Завдяки швидкій діагностиці та скоординованій роботі усіх служб у найкоротші терміни дитина отримала необхідне лікування. Нам навіть вдалося обійтися без операції. Через 15 днів хлопчик пішов додому у супроводі щасливої та усміхненої мами.

Новий корпус і сучасне устаткування відкриють можливості для надання медичної допомоги маленьким пацієнтам із важкими травмами та пораненнями, розширять перспективи діагностики. А найголовніше: зручне планування нового корпусу дозволить заощадити найцінніше у порятунку дитини – час.

Врачи за новый Охматдет Врачи за новый Охматдет , Блог проекта "Врачи за новый Охматдет"
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram