ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Києві четверо дітей захворіли на гепатит А в дитячому садку

Усі 5-річні діти відвідували одну групу в садочку.

У Києві четверо дітей захворіли на гепатит А в дитячому садку
Фото: www.stern.de

Деснянське міжрайонне управління Держсанепідслужби у Києві отримало четверте екстрене повідомлення про випадок вірусного гепатиту А в дитини.

Про це повідомили в прес-службі столичного управління Держсанепідслужби.

Як наголошується, у всіх чотирьох 5-річних дітей виявлено гепатит А. Всі вони відвідували старшу групу дошкільного навчального закладу №672 у Дніпровському районі Києва.

Нині троє хворих госпіталізовані в інфекційне відділення Київської міської дитячої клінічної лікарні №2, ще одну дитину не було госпіталізовано.

За 9 місяців 2015 року в Києві зареєстровано 246 випадків захворювання вірусним гепатитом А, що на 23,2% вище за показник аналогічного періоду минулого року (195 випадків).

Зазначимо, що гепатит А - хвороба печінки, яку спричиняє вірус, що поширюється в основному при споживанні харчових продуктів або води, забруднених фекаліями інфікованої людини. Хвороба тісно пов'язана з відсутністю безпечної води, неналежною санітарією і поганою особистою гігієною. На відміну від гепатиту В і С, інфікування гепатитом А не призводить до розвитку хронічної хвороби печінки і рідко закінчується смертельним результатом, але може викликати симптоми, які ослабляють здоров'я. Вірус також може передаватися при тісному фізичному контакті з інфікованою людиною. Випадкові контакти людей не призводять до передачі вірусу. Інкубаційний період гепатиту А зазвичай триває 14-28 днів.

Нагадаємо, 1 вересня стало відомо про два підтверджених випадки поліомієліту - у двох різних районах Закарпаття. Захворіли нещеплені діти 4 років і 10 місяців. Всесвітня організація охорони здоров'я підтвердила спалах захворювання в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram