ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

ЮНІСЕФ закликає батьків вакцинувати дітей від поліомієліту

Організація готова надати Україні додаткову вакцину

ЮНІСЕФ закликає батьків вакцинувати дітей від поліомієліту
Фото: www.vitaminov.net

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) у разі потреби готовий завезти в Україну додаткову кількість вакцини проти поліомієліту.

Про це заявив представник організації в Україні Драгослав Попович, повідомляє "Укрінформ".

"Я думаю, що це гарна новина, що за допомогою уряду Канади і США, за їхньої фінансової підтримки ми завезли вже вакцину у країну і у нас є додаткова кількість цієї вакцини, яку ми отримуємо від виробника у Франції... Якщо відбувається затягування вакцинації, то це збільшує ризик для дітей, і ми завеземо стільки, скільки треба буде, щоб усіх вакцинувати. Якщо необхідно ще доставити вакцину, ми завеземо ще", - зазначив Попович.

Він також закликав батьків пройти імунізацію проти поліомієліту якомога швидше.

"З 27 червня ми отримали всі підтвердження від лабораторій, в тому числі від лабораторії США, що цей вірус дійсно циркулює. Це означає, що до групи ризику потрапляють усі діти в Україні і вони мусять отримати імунізацію проти вірусу і проти всіх симптомів поліомієліту. Усі ми знаємо, що більш ніж 4 роки імунізація від поліомієліту в Україні не проводилася належним чином, і зараз треба охопити понад 90% дітей", - зазначив Попович.

Нагадаємо, напередодні стало відомо про два підтверджені випадки поліомієліту - у двох різних районах Закарпаття. Захворіли нещеплені діти 4 років (Рахівський район) і 10 місяців (Тячівський район). Випадки не пов'язані між собою. Всесвітня організація охорони здоров'я підтвердила спалах захворювання в Україні.

У МОЗ заявили, що вакцина для вакцинування вже в Україні є. Уряд Канади за підтримки ЮНІСЕФ закупив 3,7 млн доз вакцини проти поліомієліту. Перша партія вакцин (ОПВ - 1,5 млн доз) вже надійшла в Україну, друга партія має надійти найближчим часом. Міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі повідомив, що вже наступного тижня вакцину доставлять у регіони.

Докладно про спалах поліомієліту в Україні читайте у статті Вікторії Герасимчук "Поліомієліт в Україні: куди бігти і що робити".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram