ГоловнаСуспільствоВійна

Українське командування почало "полювання на відьом" після обстрілу Донецька, - Тимчук

Нардеп звинуватив ОБСЄ у наданні необ'єктивної інформації

Українське командування почало "полювання на відьом" після обстрілу Донецька, - Тимчук
Фото: zik.ua

Деякі представники українського командування почали "полювання на відьом" після звинувачень представниками ОБСЄ українських військових в обстрілі центру Донецька 18 липня.

Про це заявив координатор групи "Інформаційний опір", депутат Дмитро Тимчук у Фейсбуці.

"Пошук "винних" в українських підрозділах супроводжується безпрецедентним тиском на солдатів і офіцерів з боку окремих представників українського генералітету, а також погрозами порушення кримінальних справ. У зв'язку з чим ми, група "ІО", вважаємо за необхідне заявити про неприпустимість таких дій з боку представників українського командування", - йдеться у повідомленні.

Тимчук підкреслив, що "ІО" не коментує звинувачення з боку ОБСЄ.

"Ця структура, яка позиціонує себе як незалежних спостерігачів (але чомусь постійно грає на користь агресора в особі РФ) давно дискредитувала себе. Але представники українського генералітету мусять хоча б заради цікавості перед такими "розборами польотів" мигцем поглянути на ТТХ танкових озброєнь", - зазначив Тимчук.

Зокрема, згідно з даними ОБСЄ, вогонь вівся з танків з території, підконтрольної українській стороні - з району н.п. Піски (11 км від Донецька) і н.п.Первомайське (17 км від Донецька).

"У світі не існує танкових знарядь, здатних вести вогонь на такій дистанції (дальність стрільби зі 125-мм гармати модернізованого Т-64БМ "Булат" українських військ: снарядами - до 2,5 км, ПТУР "Комбат" - до 5 км, при цьому, за "даними ОБСЄ", вогонь вівся снарядами)", - підкреслюється в повідомленні.

Тимчук додав, що неприпустимо у дисциплінарній практиці збройних формувань України орієнтуватися на заяви структури, яка відрізняється наданням необ'єктивної інформації.

"Одночасно відзначається патологічна тяга командування сил АТО до т.зв. "дотримання Мінських домовленостей", що полягає у суворій забороні українським військам відкривати у відповідь вогонь у разі обстрілів (в т.ч. з важких озброєнь) з боку формувань російсько-терористичних військ. Ми впевнені, що ця заборона мала б сенс виключно у разі дотримання Мінських домовленостей з боку бойовиків, російських найманців і військовослужбовців ЗС РФ - при тому, що українські війська і так протягом півроку не демонструють жодної активності", - заявив він.

При цьому Тимчук підкреслив, що в ситуації, коли бойовики постійно роблять спроби наступальних дій і ведуть обстріли по всій лінії розмежування, "така політика військового керівництва призведе до подальшої втрати Україною її територій".

Нагадаємо, 18 липня центр Донецька потрапив під обстріл. У соцмережах повідомляли, що снаряди впали в районі перетину вулиць Панфілова та Університетської та на Щорса поруч із тролейбусним парком. Це приблизно за кілометр від "Донбас Арени" і стадіону "Олімпійський".

Бойовики "ДНР" і російська сторона стверджують, що обстріли населених пунктів Донецької області ведуть або українські військові, або якась "третя сторона".

При цьому безпілотник місії ОБСЄ зафіксував скупчення бронетехніки бойовиків у Донецькій області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram