ГоловнаСвіт

WSJ: Пентагон хоче поставити Україну потужну радіолокаційну станцію

Ідея має отримати схвалення адміністрації президента Барака Обами

WSJ: Пентагон хоче поставити Україну потужну радіолокаційну станцію

Пентагон збирається поставити Україні радіолокаційну станцію великого радіусу дії для протидії артилерії бойовиків "народних республік".

Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на дані поінформованого джерела.

Ідея має отримати схвалення адміністрації президента Барака Обами, яка зараз розглядає варіанти поставки додаткової нелетальної допомоги українській армії. "Українські військові отримають перевагу завдяки якіснішим засобам контрбатарейної боротьби і радіолокації", - зазначив неназваний представник Білого дому.

Мова може йти про рухомі РЛС AN/TPQ-36 і -37 Firefinder виробництва американської Northrop Grumman з радіусом дії 24-50 кілометрів.

РЛС контрбатарейної боротьби дозволяють відслідковувати траєкторії різних типів снарядів для визначення місцезнаходження артилерії противника і подальшого її знищення. Раніше представники України заявляли про необхідність поставок озброєнь для більш точного вогню у напрямку "народних республік".

США вже поставили Україну 20 легких протимінометних РЛС і мають намір поставити ще десять до кінця року, проте ці пристрої можуть відслідковувати запуски на відстані не більше ніж 10 кілометрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram