ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики за день понад 30 разів обстріляли українських військових, - штаб

Найбільше збройних провокації було поблизу Донецька.

Бойовики за день понад 30 разів обстріляли українських військових, - штаб
Фото: EPA/UPG

У суботу протягом дня бойовики проросійських незаконних збройних формувань близько 30 разів порушили умови припинення вогню в зоні проведення АТО.

При цьому вони і далі нехтують своїми зобов'язаннями про незастосування важкої артилерії в рамках Мінських домовленостей, повідомляє прес-центр АТО в Facebook.

"Найбільше збройних провокації проти українських воїнів загарбники вчинили поблизу тимчасово окупованого Донецька. Активно застосовуючи стрілецьку зброю, гранатомети і кулемети великого калібру, із заборонених угодами 120-мм мінометів ворог неодноразово бив по Мар'їнці та Пісках. З цього ж озброєння лупив по міській інфраструктурі Опитного", - йдеться в повідомленні.

На Луганщині 120-мм ворожі міни вибухали на позиціях українських військових поблизу Кримського, Новотошківки і Кряківки. З 82-мм мінометів і стрілецької зброї терористи обстріляли Золоте.

З мінометів різних калібрів, 122-мм гаубиць і гранатометів проросійські гібридні бандформування обстрілювали Широкине, Старогнатівку і Петрівське.

На Артемівському напрямку спостерігалося відносне затишшя. Лише кілька ворожих гранат, випущених з автоматичного станкового гранатомета, вибухнули поблизу Троїцького.

Нагадаємо, раніше в Держприкордонслужбі повідомили, що військові відбили напад бойовиків на Мар'їнку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram