ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Київській області побудують завод з переробки плазми крові

Будівництво займе 3-5 років

16 червня в Білій Церкві відкрився новітній біофармацевтичний науково-виробничий комплекс "Біофарма". Крім того, було закладено перший камінь у фундамент майбутнього заводу з переробки плазми крові.

На відкритті були присутні міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі, радник посла США з економічних питань Вільям Лайтінен, представники посольств Грузії, Канади та Австралії, а також міжнародних фінансових установ.

Побудувати завод виробничою потужністю 320 тонн, з почерговим запуском 160 і 320 тонн переробки, планують протягом 3-5 років. Проект нового заводу-фракціонатора розроблено італійською компанією Foster Wheeler. Новий завод значно розширить виробничі потужності компанії з переробки плазми, які на сьогодні становлять до 90 тонн на рік.

"Майбутній завод-фракціонатор буде виробляти імуноглобулін, альбумін і фактор VIII. Виробництво цих препаратів буде здійснюватися за власною технологією, яка розроблена науковою лабораторією компанії "Біофарма" й успішно пройшла експертизу спеціалізованого німецького інституту вакцин і біологічних лікарських засобів ім. Пауля Ерліха", - розповів голова правління ПрАТ "Біофарма" Олександр Маковський.

Інвестори та акціонери підприємства, серед яких - українські бізнесмени Костянтин Єфименко та Василь Хмельницький, фонд Horizon Capital і банк FMO реалізували наймасштабніший інвестиційний проект у біофармацевтичній галузі України.

"Сума інвестицій становить понад $42 млн. Новий сучасний науково-виробничий комплекс побудовано в рекордно короткі терміни - всього за 15 місяців, - зазначив на відкритті голова спостережної ради НПК "Біофарма" Костянтин Єфименко. - Наш завод працює відповідно з національними і міжнародними стандартами виробництва лікарських засобів. Другу чергу заводу, а саме - з переробки плазми крові, починаємо будувати в серпні цього року. Інвестиції становитимуть $35 млн".

За його словами, там чином, "Біофарма" продовжує інвестувати у розвиток економіки України та фармацевтичної галузі, зокрема, створюючи нові робочі місця і випускаючи продукцію, яка може гідно конкурувати на українському та міжнародному ринках.

Після урочистого відкриття керівництво компанії передало міністру охорони здоров'я медикаменти власного виробництва на суму 1 млн грн, які будуть використані для лікування поранених у військових госпіталях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram