ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Квіташвілі повідомив про прогрес із поставками ліків для ВІЛ-інфікованих

У "Вектор-Фармы" осталось менее двух недель, чтобы выполнить условия договора.

Квіташвілі повідомив про прогрес із поставками ліків для ВІЛ-інфікованих

Міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі заявив, що фірма "Вектор-Фарма" пообіцяла поставити частину ліків для ВІЛ-інфікованих найближчим часом.

"Постачання ліків очікується 22 червня. А для того, щоб постачальнику нічого не завадило виконати угоду, МОЗ тримає постійний зв'язок як із представниками дистриб'ютора - компанії "Вектор-Фарма", так і з індійським виробником закуплених ліків. За наданою ТОВ "Вектор Фарма" інформацією, частину товару поставлять найближчим часом, а частина товару ще завозиться на територію України", - цитують слова Квіташвілі на сайті МОЗ.

Він також заявив, що зараз у лікарнях достатньо препаратів, щоб не переривати терапію для пацієнтів, хворих на ВІЛ\СНІД, до нових поставок.

При цьому Квіташвілі підкреслив, що ТОВ "Вектор-Фарма", яке перемогло у 2014 році у низці тендерів МОЗ, станом на 5 червня не в повному обсязі виконало умови договорів, у тому числі і за напрямом "Централізована закупівля медикаментів для антиретровірусної терапії дорослих, підлітків і дітей".

Нагадаємо, Україна фінансує лікування 20 тисяч ВІЛ-позитивних громадян, але препарати, які входять у схему їхнього лікування, закінчуються. Фірма-посередник "Вектор-Фарма", яка наприкінці 2014 року одержала від МОЗ тендер на 52,6 млн грн на закупівлю препарату для ВІЛ-інфікованих, близька до зриву умов договору. "Вектор-Фарма" мусить поставити ліки до 20 червня 2015 року. Однак фірма подала позов до суду, вимагаючи компенсувати втрати через курсову різницю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram