ГоловнаСуспільствоПодії

У Запоріжжі заарештували депутата міськради за хабарництво

Затриманий представник КПУ вимагав $10 тис. у  в. о. мера Мелітополя Сергія Мінька

У Запоріжжі заарештували депутата міськради за хабарництво
Фото: Макс Левин

Орджонікідзевський районний суд Запоріжжя заарештував підозрюваного в хабарництві депутата Мелітопольської міської ради (фракція Комуністичної партії) і призначив заставу в сумі 1,196 млн гривень.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури області.

За даними відомства, другому підозрюваному в цьому злочині - помічникові-консультанту депутата Верховної Ради, - суд обрав цілодобовий домашній арешт.

Як повідомлялося, прокуратура повідомила про підозру в хабарництві депутатові міськради та помічнику депутата Ради в Запорізькій області.

Їх підозрюють у тому, що вимагали хабар у сумі 10 тис. доларів у виконуючого обов'язки мера Мелітополя секретаря міськради Сергія Мінька за те, щоб зняти з порядку денного сесії питання про усунення його від виконання обов'язків.

19 травня підозрюваних затримали в одному з кафе Мелітополя.

Слідство стверджує, що їх затримано при отриманні частини хабара в сумі 7 тис. доларів, а того самого дня помічник-консультант депутата Ради отримав 1 тис. доларів як винагороду за посередництво.

Міліція веде досудове розслідування за ч.3 ст.368 (одержання службовою особою неправомірної вигоди у великому розмірі, поєднане з вимаганням) і ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст.368 Кримінального кодексу (пособництво у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди) .

Нагадаємо, 22 травня Верховна Рада дозволила громадянам знімати хабарників на приховану камеру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram