ГоловнаЕкономікаДержава

ЄС надішле в Україну контролерів витрачання фіндопомоги

Слідча група складатиметься з 30-40 детективів

ЄС надішле в Україну контролерів витрачання фіндопомоги
Фото: newtent.info

Євросоюз та Україна планують до червня утворити спільну антикорупційну слідчу групу, щоб не допустити зловживань європейськими засобами, що виділяються Києву.

Антикорупційна команда покликана стати першим таким підрозділом ЄС в країні-одержувачі коштів. Вона складатиметься з українських та європейських детективів і володітиме тимчасовим мандатом, повідомив агентству Рейтер чиновник, який бере участь у проекті. Однак висунення обвинувачення залишиться прерогативою української влади.

"Ми обговорюємо команду з 30-40 детективів, її щорічний бюджет становитиме 5 мільйонів євро", - сказало джерело видання, що не побажало, щоб називали його прізвище.

Повідомляється, що Єврокомісія, ймовірно, оформить цей проект у червні, щоб підписати необхідні документи з Києвом, і не виключено, що частина антикорупційного загону почне діяти на Україні ще до завершення всіх формальностей.

Нагадаємо, ЄС позичив Києву 1,66 мільярда євро з 2014 року і дасть ще 1,8 мільярда євро найближчими місяцями заради стабілізації української економіки.

ЄС надав Україні також кошти у вигляді гуманітарної допомоги та технічної підтримки в рамках проектів реформи державного управління та підвищення енергетичної безпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram