ГоловнаСуспільствоВійна

Суд заарештував російських спецпризначенців на два місяці (оновлено)

Росіянин перебуває в Київському військовому госпіталі.

Суд заарештував російських спецпризначенців на два місяці (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Шевченківський районний суд Києва заарештував на два місяці російського сержанта Олександра Александрова і капітана Євгена Єрофєєва, яких затримали військові в районі Щастя.

"22 травня ц.р. Шевченківським районним судом міста Києва за клопотанням Служби безпеки України про застосування щодо громадян Російської Федерації, військовослужбовців ГРУ ГШ РФ капітана Євгена Єрофєєва і сержанта Олександра Александрова запобіжного заходу - утримання під вартою, ухвалено рішення про їхній арешт строком до 19 липня ц.р.", - написав у своєму фейсбуці радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

До завершення лікування вони залишаться в Київському військовому госпіталі, потім конкретне місце утримання Єрофєєва і Александрова під вартою визначить Головне слідче управління СБУ, додав Лубківський.

Судове засідання відбувалося у відкритому режимі. З пораненими спецназівцями спілкувалися по скайпу.

Нагадаємо, що Александрова разом з його капітаном Євгеном Єрофєєвим звинувачують у скоєнні злочинів, передбачених статтею 258-3 КК України через участь у терористичній діяльності ЛНР.

Росіян затримали 16 травня в районі Щастя в Луганській області. Україна заявила, що Александров і Єрофєєв - спецпризначенці 3-ї бригади спеціального призначення, що дислокується в Тольятті (Самарська область, Росія).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram