ГоловнаСуспільствоВійна

Росія вивела тольяттінських спецпризначенців з України

Батальйонну групу терміново евакуювали після того, як затримали Єрофєєва й Александрова.

Росія вивела батальйонну групу 3-ї бригади тольяттінських спецпризначенців 17 травня, наступного дня після того, як потрапили в полон сержант Олександр Александров і капітан Євген Єрофєєв. 18 травня на аеродром "Міллерове" в Ростовській області прибув транспортник Іл-76, який евакуював підрозділ у Самару. Про це йдеться в презентації СБУ про участь російського ГРУ в боях на Донбасі.

За наявними даними, це була третя ротація тольяттінської бригади: раніше вона перебувала в Луганській області з 15 жовтня по 19 листопада, з 19 грудня по 19 січня. Третя ротація розпочалася 19 березня і мала тривати до червня.

16 травня, коли взяли в полон Александрова і Єрофєєва, також відбувся бій у районі села Герасимівка, неподалік від кордону. Близько 19:20 за 200 метрів від лінії держкордону виявили снайпера з групою підтримки в маскувальних костюмах. О 19:50 під прикриттям вогню ДРГ відступила на територію РФ. Групу Єрофєєва з 14-15 бійців, які мали підготувати збройне захоплення Щастя, виявили за кілька годин до цього.

Нагадаємо, що СБУ в четвер оприлюднила імена більш ніж 60 тольяттінських спецпризначенців, які брали участь у боях в Україні, і виклала фотографії понад десятка бійців групи Єрофєєва, які, ймовірно, брали участь у вилазці до Луганської ТЕС 16 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram