ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ знайшла тротилові шашки в учасника маршу "білих хустин"

Затриманому загрожує від 3 до 7 років.

СБУ знайшла тротилові шашки в учасника маршу "білих хустин"
Архивное фото. Участники марша "белых платков"
Фото: twitter.com/ostro_v

Служба безпеки України затримала одного з учасників маршу "білих хустин", у квартирі якого знайшли тротилові шашки. Про це повідомила LB.ua прес-служба СБУ.

Як сказано у відповіді СБУ на запит, слідчий відділ ГУ СБУ в Києві та Київській області в рамках розслідування кримінальних проваджень обстежує обставини причетності групи людей до організації проведення так званого маршу "білих хустин".

"Під час цих заходів проведено обшук житла одного із зазначених осіб - громадянина України, під час якого вилучено тротилові шашки, які, за висновком експерта, є вибуховою речовиною, і листівки з агітаційними закликами з приводу проведення так званого маршу в Києві", - повідомляє прес-служба СБУ.

29 квітня громадянина затримали, йому пред'явлено підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України (носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу).

Як повідомляли, Служба безпеки України провела затримання серед учасників проплаченого маршу "білих хустин", який відбувся 23 квітня. Затримано основних виконавців акції, які дозволили потім вийти на кур'єра з Москви, який возив гроші для заходу. СБУ також знає особи двох киян, які безпосередньо оплачували участь мітингувальників. За оцінками служби, вони отримали 300 тисяч гривень на акцію 23 квітня, в якій взяли участь близько 2 тисяч осіб.

Нагадаємо, що учасники мітингу "білих хустин" отримують кілька десятків гривень за дві-три години. Докладно про це можна прочитати в статті LB.ua "Нові протести за старим сценарієм".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram