«Ніхто не забутий, ніщо не забуте!» - автомайданівці Зміївщини запалили свічку пам’яті

Вшанувати всіх загиблих у найстрашнішій війні 20-го століття в День Перемоги 9-го травня, запаливши свічку пам’яті на кожній братській та одиночній могилі, біля кожного пам’ятника та меморіалу на зміївській землі, вирушили автомайданівці Зміївщини. Земля нашого району рясно полита кров’ю воїнів, саме тому і відвідали учасники автопробігу біля 70 десятків знаків увічнення воїнів радянської армії, партизан та земляків.

Фото: Надано автором

Низько вклонившись кожній могилі, кожному пам’ятнику учасники автопробігу дякували тим, хто ціною свого життя зробив так, що земля Зміївщини вже 70 років не чула пострілів зброї та вибухів снарядів. Проте від війни в Україні гинуть і зараз – криваві амбіції диктатора Путіна призвели до того, що на українській землі знову проливається кров. Цієї зими на бірківському кладовищі з’явилась свіжа могила справжнього Героя та Патріота України – у кращий світ пішов син Зміївщини Євгеній Зерній. Поряд із лампадкою на могилі Євгенія автомайданівці залишили прапор України.

Автопробіг проходив під українськими прапорами, аби нагадати, що на українській землі завжди були і є люди, які готові пожертвувати життям заради своєї Батьківщини.

Автопробіг проходив за ініціативи та підтримки голови Зміївської районної державної адміністрації Кошеленка В.А. при безпосередній участі активних жителів Зміївського району та членів Зміївської районної організації Товариства сприяння обороні України (колиш. ДОСААФ).

Андрій Межерицький Андрій Межерицький , Депутат Зміївської міської ради Харківської області,
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram