ГоловнаСуспільствоВійна

Генштаб: злітну смугу Донецького аеропорту швидко не відновити

У штабі вказують на вирви і кришіння покриття злітної смуги

Генеральний штаб Збройних сил вважає, що на відновлення злітної смуги Донецького аеропорту буде потрібно не менш як місяць.

Фото: Пресс-служба Генштаба

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Генштабу.

"Без спеціального аеродромного обладнання злітну смугу не відновити. За твердженнями фахівців, навіть у мирний час, за наявності всіх необхідних матеріалів та спецтехніки, на відновлення смуги потрібно не менш як місяць", - йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що в засобах масової інформації та соціальних мережах широке розповсюдження отримав відеоролик, на якому знято злітно-посадкову смугу Донецького аеропорту, де безпілотник не зафіксував значних пошкоджень покриття смуги, що нібито суперечить твердженням військового командування про непридатність її використання за призначенням.

Генштаб звертає увагу, що на відео можна побачити круглі отвори, розташовані уздовж злітної смуги біля її осьової лінії, які є вирвами розміром 3 м на 5 м і глибиною по 2 м кожна в результаті підриву смуги з відстанню між ними 700 м.

Крім того, як зазначається в повідомленні, кожен вибух, крім утворення вирв, призвів до кришіння покриття злітної смуги до 2-2,5 м навколо кожної діри.

Генштаб стверджує, що такі руйнування не дозволяють застосовувати смугу за призначенням.

Нагадаємо, 22 січня сили АТО відступили з нового терміналу аеропорту Донецька.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram