ГоловнаСуспільствоВійна

Четверту хвилю мобілізації майже завершено, - Генштаб

Термін підготовки військових фахівців становив півтора місяця і більше

Четверту хвилю мобілізації майже завершено, - Генштаб
Архивное фото
Фото: ipress.ua

В Україні практично завершилася четверта хвиля мобілізації, передає "Укрінформ" з посиланням на прес-службу Міноборони.

Під час проведення четвертої хвилі мобілізації військовим вдалося витримати заплановані показники і забезпечити гідну фахову підготовку бійців. Про це повідомив в інтерв'ю начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко, опублікованому на сайті МОУ.

"Ми практично закінчуємо четверту чергу мобілізації, причому із запланованими показниками... Раніше ми були змушені гнатися за кількістю, за короткий термін готувати максимальне число фахівців, а тепер ми зробили наголос на професійній підготовці тих, хто потрапляє у війська", - сказав Муженко.

Він додав, що під час четвертої черги мобілізації термін підготовки військових фахівців становив півтора місяця і більше. "Це дозволило нам готувати бійців більш якісно як у професійному плані, так і в психологічному", - зазначив начальник Генштабу.

Водночас вдалося поліпшити і матеріальне забезпечення навчальних центрів. "Усі навчальні центри зараз забезпечені технікою, озброєнням і всім іншим на 80 відсотків і більше. Під час навчань з'являються деякі проблеми, пов'язані з інтенсивністю використання матеріальної бази, але це все робочі моменти, до яких ми готові", - зазначив Муженко.

Проте допомога волонтерів та органів місцевого самоврядування досі залишається важливою для війська. "Нам допомагають як органи місцевого самоврядування, так і волонтерські організації, які, незважаючи на нормативні та адміністративні перешкоди, постачають армії багато необхідного і для підготовки військових в тилу, і для виконання завдань за призначенням на передовій", - сказав начальник Генштабу.

Нагадаємо, Муженко також повідомив, що оголошену демобілізацію виконано на 80%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram