ГоловнаСуспільствоВійна

Канада відправляє в Україну 238 приладів нічного бачення вартістю 1 млн доларів

Канадці виділяють українським військовим нелетальну допомогу

Канадський парламентарій Тед Опіц 17 квітня на зустрічі з журналістами повідомив, що партія нелетального озброєння для України готується до відправки з Торонто. Про це йдеться на сайті Департаменту закордонних справ, торгівлі та розвитку Канади.

Канада пришлет украинским военным нелетальное вооружение
Канада пришлет украинским военным нелетальное вооружение

Найближчим часом 238 приладів нічного бачення буде відправлено в Україну.

"Це нелетальне обладнання підвищить можливості українських збройних сил в їх боротьбі за суверенітет і територіальну цілісність своєї країни", - сказано в повідомленні.

Пан Опіц також повідомив про швидку передачу більш ніж 1000 медичних комплектів за підтримки організації "Захист патріотів" на чолі з Уляною Супрун в Україні. Пані Супрун також є керівником гуманітарних ініціатив розташованого в Торонто Світового конгресу українців.

У найближчі місяці Канада надасть уряду України мобільний польовий шпиталь, високочастотні радіостанції та обладнання зі знешкодження вибухонебезпечних боєприпасів (вартість останнього - 3 млн доларів).

"Від початку протестів на Майдані Канада стояла плечем до плеча з українським народом і однозначно підтримала його зусилля щодо забезпечення процвітаючого, демократичного та безпечного майбутнього для себе. Канада не сидітиме склавши руки перед сьогоднішньою загрозою, вона продовжуватиме підтримувати Україну перед лицем російської агресії", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, Британія і США також пообіцяли передати Україні нелетальне військове обладнання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram