ГоловнаСуспільствоВійна

Американські лікарі готові приїхати в Україну для лікування поранених

До Харкова можуть приїхати фахівці з черепно-лицьових травм із США

Американські лікарі готові приїхати в Україну для лікування поранених
Фото: EPA/UPG

Група американських лікарів висловила готовність приїхати в Україну і надати безоплатну допомогу в лікуванні постраждалих у зоні АТО.

Про це на зустрічі з представниками медичної громадськості США домовився народний депутат України Олександр Фельдман у Нью-Йорку.

"Група лікарів - фахівців у сфері черепно-лицевої хірургії, отоларингологів - готова приїхати до Харкова і надати необхідну допомогу постраждалим у зоні АТО, провести потрібні операції у лікарнях міста і проконсультувати за потреби українських фахівців. Все обладнання, яке вони привезуть із собою, залишиться в лікарнях Харкова", - розповів Фельдман про підсумки зустрічі.

За його словами, представники фармацевтичних компаній відгукнулися на заклик надати необхідні медикаменти для лікування постраждалих під час конфлікту на сході України.

12 лютого відбулася зустріч з представниками компанії Henry Schein - одного з найбільших дистриб'юторів медичних продуктів і послуг в США, на якій обговорювалася можливість надання гуманітарної допомоги медичним закладам України. "Скрізь ми зустрічаємо розуміння і співчуття. Ми бачимо, що люди готові допомогти Україні в цей складний час", - сказав Фельдман.

Нагадаємо, 8-15 лютого Фельдман разом із представниками Фонду Фельдмана перебуває в США з метою домовитися про надання гуманітарної допомоги постраждалим під час бойових дій на сході України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram