ГоловнаСуспільствоЖиття

Бойовики ЛНР пропонують 200 грн за участь в обстрілі

Найбпопулярніші "посади" - у мінометних розрахунках

Бойовики ЛНР пропонують 200 грн за участь в обстрілі
Архивное фото
Фото: Макс Левин

У терористичній організації "ЛНР" гостро відчувається нестача особового складу. Про це повідомляє керівник групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Facebook.

За інформацією Тимчука, бойовики пропонують місцевим жителям гроші за разову участь у штурмі позицій українських військ. "За участь у збройній акції обіцяна виплата по 200 грн. Найпопулярніші "посади" - у мінометних розрахунках, найменша кількість охочих "підзаробити" - в ролі гранатометників", - написав Тимчук.

Повідомляється, що бойовики затримують велосипедистів. "Відзначаються численні випадки затримання громадян на велосипедах під приводом перевірки (передбачається, що коректувальники української артилерії пересуваються на велосипедах). У зв'язку з чим останнім часом місцеві жителі намагаються менше використовувати цим видом транспорту", - пише Тимчук.

"Кадровий голод" відчувається і в лавах терористів ДНР. Про грошове заохочення тут не повідомляється, але місцеве населення агітують за вступ до лав бойовиків. Основна мотивація - надання регулярного харчування і проживання "в казармах".

Нагадаємо, терористи обох "народних республік" оголосили вибори на захоплених територіях. Бойовики кілька разів змінювали дату своїх "виборів". В результаті вони відбудуться, як зазначали, 2 листопада.

Легітимні місцеві вибори на Донбасі, призначені Верховною Радою, мають відбутися 7 грудня. Це передбачає закон про особливий статус Донбасу, але його досі не підписав президент, і він не набув чинності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram