ГоловнаСуспільствоЖиття

Джемілєв звернеться до Європейського суду, якщо влада Криму не звільнить його сина

Хайсера Джемілєва має бути звільнено, тому що він скоїв вбивство "з необережності"

Джемілєв звернеться до Європейського суду, якщо влада Криму не звільнить його сина
Фото: Макс Левин

Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв має намір звернутися в Європейський суд з прав людини, якщо окупаційна влада Криму не звільнить його сина з в'язниці.

Про це Джемілєв заявив сьогодні на прес-конференції в Дніпропетровську, відповідаючи на запитання журналістів, пише УНІАН.

За його словами, український апеляційний суд прийняв рішення про те, що Хайсер Джемілєв скоїв убивство "з необережності".

За словами Джемілєва, згідно з цим рішенням його сина має бути звільнено.

"Окупаційна влада Криму хоче мати важіль тиску на мене і тримає мого сина за ґратами в Криму. Але поступок не буде. Якщо окупаційна влада не звільнить мого сина, ми будемо домагатися цього через Європейський суд з прав людини.

За словами Джемілєва, спроба тиснути на нього через сина була зроблена в листопаді минулого року з боку "людей Януковича". Джемілєв зазначив, що йому запропонували вийти з його фракції і перейти у фракцію Партії регіонів. І в такому випадку до сина може бути застосоване пом'якшення.

"Я відмовився, і тоді до мого сина була застосована жорсткіша стаття Кримінального кодексу, яку адвокати не могли прокоментувати", - зазначив Джемілєв.

Нагадаємо, 27 травня 32-річний Хайсер Джемілєв вбив 44-річного кримчанина Февзі Едемова.

Міліція відкрила кримінальне провадження за статтею "умисне вбивство". У Меджлісі заявляють, що це було вбивство з необережності.

Але 20 березня справу сина Джемілєва повернули в прокуратуру Криму "для виправлення помилок".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram