ГоловнаСуспільствоЖиття

Журналісти влаштували в Раді акцію на підтримку побитих колег

"Регіоналам" намагалися показати, до чого призводять їхні закони

Група парламентських журналістів влаштувала в кулуарах Верховної Ради мирну акцію на підтримку понад 40 побитих і поранених силовиками колег по всій Україні.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Акція спрямована проти одіозних представників Партії регіонів, які ініціювали та голосували за скандальні законопроекти 16 січня. За словами одного з організаторів акції, журналістки телеканалу СТБ Юлії Янчар, ініціатива була спонтанною, а фотографії роздруковували буквально напередодні засідання.

Суть акції - журналісти, спілкуючись із нардепом, оточують його і демонструють фотографії працівників ЗМІ, яких побили співробітники міліції. Журналістський гнів уже спіткав Володимира Олійника й Олену Бондаренко (як члена парламентського комітету з питань свободи слова). Її, зокрема, акція розлютила. Вона намагалася апелювати до того, що журналісти завжди страждають під час бойових дій. На репліку, що в центрі Києва бойових дій не ведуть, нардеп звинуватила журналістів у хамстві і порадила навчитися спілкуватися з народними депутатами.

За словами організаторів акції, показати фотографії колег вони мають намір ще й лідеру фракції ПР Олександрові Єфремову.

Нагадаємо, за час організації в центрі Києва Майдану і сутичок на вулиці Грушевського, як і по всій Україні, постраждали сотні журналістів. При цьому майже всі - від рук силовиків. Працівників ЗМІ навмисне лупцюють кийками, розбивають їм фото- і відеотехніку, стріляють по них зі зброї з гумовими кулями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram