ГоловнаСуспільствоПодії

Одного з операторів поранили на Грушевського з вогнепальної зброї

Одна з трьох куль пройшла навиліт

Одного з операторів поранили на Грушевського з вогнепальної зброї
архивное фото
Фото: Макс Левин

Під час сутички між протестувальниками і силовиками на вулиці Грушевського 22 січня в Києві три вогнепальні поранення отримав оператор проекту документальних фільмів Babylon'13 Юрій Грузинов.

Про це повідомляє Інститут масової інформації з посиланням на активістку Майдану Наталю Удуленко. Інформацію "Телекритиці" підтвердив режисер проекту Володимир Тихий.

"Близько 5-ї ранку оператор знімав події на Грушевського, мав відеокамеру зі штативом, великий мікрофон, тому було видно, що він лише фіксує події, а не бере в них безпосередню участь. У нього влучило три кулі, дві з яких завдали незначних ушкоджень, одна пройшла наскрізь під пахвою, за декілька сантиметрів від легенів", - розповіла активістка.

За її словами, у Юрія Грузинова влучили свинцеві круглі кулі діаметром близько сантиметра, схожі на ті, якими стріляли по вбитому активістові Сергію Нігояну. Медичну допомогу йому надали в Будинку профспілок. Зараз Грузинов повернувся до зйомок.

Нагадаємо, під час сутичок на Грушевського усього постраждало більш ніж 40 журналістів. Усі вони підтверджують той факт, що силовики цілилися в них навмисно. Правда, про застосування до працівників ЗМІ вогнепальної зброї досі не повідомляли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram