ГоловнаСуспільствоПодії

Журналіста, затриманого на Грушевського, заарештували на два місяці

Йому закидають організацію масових заворушень, які спричинили загибель людей

Журналіста, затриманого на Грушевського, заарештували на два місяці

Журналіст телеканалу "Прихована правда" Антон Кудінов, затриманий на вулиці Грушевського, два місяці, протягом досудового слідства, перебуватиме в СІЗО.

Відповідне рішення ухвалив суд. Журналіста підозрюють у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 294 Кримінального кодексу (організація масових заворушень, які спричинили загибель людей або інші тяжкі наслідки, карають в'язницею на 8-15 років), повідомляють активісти у спільноті "Автомайдан " у соціальній мережі Facebook.

"Суддя Калиниченко А.Б. дала Антонові 2 місяці в СІЗО", - зазначено в повідомленні.

Засідання суду відбулося вчора, 23 січня, і завершилося пізно ввечері.

"Антону Кудінову суд дав 2 місяці арешту. За що? За те, що він пішов до "Беркута" з білим прапором, а ті заламали йому руки і затягли до себе", - зазначила журналістка того самого телеканалу Ірма Крат.

Як повідомляють активісти, "Антона вранці і цілий день 23 січня до 21:00 ніхто так і не годував, протримали спочатку в холодному автозаку, а потім у "клітці" аж до 21:30 в суді, морили голодом, холодом, не давали води і навіть не виводили в туалет".

Нагадаємо, раніше Дніпровський районний суд Києва ухвалив застосувати до оператора інтернет-телебачення "Спільнобачення" Володимира Карагяура, якого підозрюють у постачанні пального для "коктейлів Молотова", запобіжний захід у вигляді арешту на два місяці. Крім того, 22 січня бійці спецзагону міліції "Беркут" кинули газову гранату в знімальну групу телеканалу Еspreso.tv, яка вела пряму трансляцію з місця подій.

На Грушевського за три дні постраждали 42 журналісти. Тим часом президент Віктор Янукович учора, 23 січня, доручив силовикам "за змогою" сприяти роботі журналістів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram