ГоловнаСуспільствоПодії

Сімох сумських активістів посадили під домашній арешт за Євромайдан (оновлено)

Обвинувачення не змогло довести необхідність утримання їх під вартою

Сімох сумських активістів посадили під домашній арешт за Євромайдан (оновлено)
Фото: trud-ost.ru

Ковпаківський районний суд міста Суми ухвалив рішення про запобіжний захід для сімох активістів, які брали участь у блокуванні Сумської облради. Суд виніс постанову про домашній арешт для них.

Про це повідомляє місцеве видання "Данкор". Затриманих уночі 27 січня Романа Чурилова, Олександра Товстуху, Георгія Ігнатьєва, Владислава Медушевського, Олега Шарія, Юрія Ткаченка та Олександра Ревенка привезли до суду пізно ввечері. Слідство просило обрати запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, однак, відповідно до визначень слідчих суддів, прокурор не зміг довести необхідність цього .

Шарову й Ігнатьєву суд наказав носити електронні засоби контролю (браслети для домашнього арешту). Останнім (близько другої ночі 28 січня) запобіжний захід обрали для Ревенка, у якого цього дня, 28 січня - уродини. Йому виповнилося 25 років.

Усім сімом сумчанам оголошено про підозру в скоєнні тяжкого злочину - "блокування будинку Сумської обласної державної адміністрації" (ч.1 ст. 341 КК України, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до шести років).

Нагадаємо, кілька десятків жителів Сум затримали в понеділок близько першої години ночі, коли міліція атакувала громадян, які ночували на першому поверсі Будинку рад, де розташована обладміністрація. За словами активістів, затримували дуже жорстко, а тоді близько півгодини людей тримали на холодній підлозі обличчям донизу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram