ГоловнаПраво

ДБР викрило посадовця Служби зовнішньої розвідки та експрикордонника на вивезенні боєприпасів із зони ООС

Їм загрожує від трьох до семи років позбавлення волі.

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в Краматорську, викрили чиновника Служби зовнішньої розвідки і колишнього військовослужбовця на зберіганні й придбанні боєприпасів без передбаченого законом дозволу.

Про це інформує пресслужба ДБР.

"За даними попереднього розслідування, полковник СЗР за вказівкою колишнього військовослужбовця Державної прикордонної служби незаконно вивозив боєприпаси з району проведення ООС", - ідеться в повідомленні.

Фото: ДБР

Слідство встановило, що боєприпаси колишній прикордонник вкрав під час проходження ним служби в 2015-2017 роках і зберігав в орендованому ним гаражі в Сєвєродонецьку. На спробі вивезення цих боєприпасів і було викрито "перевізників" зброї.

Слідчі виявили та вилучили під час обшуку в службовому автомобілі чиновника майже 6 тис. патронів калібру 5,45, більше ніж 4 тис. патронів калібру 7,62, чотири гранати РПГ-26, одну ручну протитанкову гранату РПГ-22, п'ять уніфікованих запалів ручних гранат, п'ять гранат РГД -5 і гранату Ф-1.

Фото: ДБР

Фото: ДБР

Фігурантам повідомили про підозру в незаконному поводженні з боєприпасами (ч. 1 ст. 263 КК України). Вирішують питання про обрання щодо них запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У разі доведення провини підозрюваним загрожує від трьох до семи років позбавлення волі.

Нагадаємо, у липні співробітник СБУ попався під час збуту боєприпасів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram