ГоловнаПраво

Зеленський підписав закон щодо вдосконалення виборчого законодавства

Верховна Рада ухвалила законопроєкт 16 липня.

Зеленський підписав закон щодо вдосконалення виборчого законодавства
Фото: 112

Президент Володимир Зеленський підписав законопроєкт № 805-ІХ "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення виборчого законодавства", який Верховна Рада ухвалила 16 липня 2020 року.

Про це повідомляє пресслужба голови держави.

Мова про закон, який регулює питання уточнення термінів, спрощення виборчих процедур та їх уніфікації під час місцевих виборів.

Закон також передбачає зміни щодо заповнення виборчих документів, процесу підрахунку голосів, подання документів кандидатами, обмеження для одночасного балотування на місцевих виборах. Також удосконалено законодавство з питань територіальної організації виборів і системи виборчих комісій на місцевих виборах, зменшено грошову заставу на місцевих виборах тощо. Крім того, зміни стосуються питання діяльності Центральної виборчої комісії, функціонування Державного реєстру виборців, притягнення до адміністративної та кримінальної відповідальності за правопорушення під час виборчого процесу.

Нагадаємо, Верховна Рада за 101 день до наступних місцевих виборів розглянула правки до виборчого законодавства. Відповідно до запропонованих змін, місцеві вибори в жовтні 2020-го пройдуть за новими правилами та виборчою системою. 

Закон було ухвалено в цілому з необхідними техніко-юридичними правками 308 голосами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram