ГоловнаПраво

Холодницький заявив, що готовий розслідувати справи за матеріалами пранкера Джокера

За словами голови САП, поки що ніяких матеріалів від нього він не отримав.

Холодницький заявив, що готовий розслідувати справи за матеріалами пранкера Джокера
Фото: 24TV

Голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що готовий залучати до розслідувань матеріали пранкера Джокера, якщо вони будуть законними. Про це він повідомив в інтерв'ю "Радіо НВ".

"Якщо це будуть докази, які можна в рамках КПК долучити до справи і які будуть відповідати критеріям законності, справедливості, допустимості, належності доказів, то чому б їх не використовувати в рамках КПК? Я абсолютно "за"", - пояснив він.

За словами Холодницького, з моменту листування з пранкером восени 2019 року він не отримав від нього ніякої інформації.

"Він з незнайомого номера в WhatsApp написав мені: "Добрий день, я Джокер". На аватарці тоді була фотографія Рябошапки. Він відразу зізнався, що він Джокер. Я, звісно, досі сподіваюся, contra spem spero, що він надасть матеріали, які зможуть стати, якщо там є ознаки злочинів, основою кримінальних проваджень. На сьогодні в нас такої інформації, на жаль, немає, і поки що не передбачається", - повідомив Назар Холодницький.

Нагадаємо, 31 жовтня в мережі Telegram з'явився канал пранкера Джокера. Впродовж наступних днів у ньому було опубліковано листування з нардепами від "Слуги народу" Михайлом Радуцьким і Миколою Тищенком - його також вели нібито від імені генпрокурора Руслана Рябошапки. Листування велося про особисте життя і внутрішньопартійний устрій.

Депутатка від "Слуги народу" Ірина Верещук не спростовувала справжність листування Миколи Тищенка з Джокером

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram