ГоловнаПолітика

Стефанчук після зустрічі з Ердоганом: Україна прагне миру, але не в обмін на свої території

Президент Туреччини запевнив, що масштабна підтримка України продовжуватиметься.

Стефанчук після зустрічі з Ердоганом: Україна прагне миру, але не в обмін на свої території
Президент Туреччини Реджеп Ердоган і Голова ВРУ Руслан Стефанчук
Фото: Facebook/Ruslan Stefanchuk

Спікер українського парламенту Руслан Стефанчук після завершення офіційного візиту до Туреччини й зустрічі з Реджепом Таїпом Ердоганом заявив - Україна прагне миру, але не в обмін на свої території.

Про це йдеться в дописі Стефанчука у фейсбуці.

"Окрема увага — формулі миру Президента України Володимира Зеленського. Подякував Туреччині за підтримку ініціативи й за лідерство турецької сторони у межах імплементації пункту щодо продовольчої безпеки. Наголосив, що Україна прагне чесного й справедливого миру, але не в обмін на власні території", - підкреслив спікер.

На зустрічі з Ердоганом Стефанчук обговорив питання звільення військовополонених і політичних бранців Кремля, зокрема, першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла.

Президент Турецької Республіки, за словами Голови ВРУ, акцентував на тому, що Туреччина з моменту вторгнення Росії у Крим виступила на підтримку територіальної цілісності й суверенітету України, а ще запевнив, що масштабна підтримка нашої держави продовжуватиметься. Також Ердоган запевнив, що підтримує і формулу миру.

  • Напередодні у коментарі LB.ua Стефанчук, коментуючи так званий «план Ердогана», сказав, що країна може визначати «формулу миру».
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram