ГоловнаПолітика

Кулеба: Данія працює над новим пакетом військової допомоги Україні

Міністри України і Данії обговорили першочергові потреби України у військовій допомозі.

Кулеба: Данія працює над новим пакетом військової допомоги Україні
Дмитро Кулеба і Люкке Расмуссен
Фото: Дмитро Кулеба у Twitter

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба після зустрічі із данським колегою Люкке Расмуссеном у Брюсселі повідомив, що Данія готує черговий пакет військової оборонної допомоги.

Про це Кулеба повідомив у соцмережі Х (Twitter).

"Я також радий, що Данія працює над новим пакетом військової допомоги для посилення нашої оборони", – написав міністр.

Він додав, що під час зустрічі із Расмуссеном обговорили першочергові потреби України у військовій допомозі, зокрема системах ППО та ракетах.

"Я вдячний Данії за чудову підтримку України: військову допомогу, інвестиції, відновлення та іншу допомогу", – зазначив Кулеба. 

  • Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розпочав свій візит до штаб-квартири НАТО у Брюсселі. Завтра, 4 квітня, він візьме участь у міністерському засіданні Ради Україна-НАТО. Глава української дипломатії проведе низку двосторонніх зустрічей з міністрами закордонних справ інших країн, ключова увага яких буде приділена збільшенню військової допомоги Україні, зміцненню протиповітряної оборони нашої держави та нарощуванню потужностей виробництва зброї. 
  • Вчора, 2 квітня, Кулеба повідомив про відсутність практичного прогресу в питані створення Спеціального трибуналу щодо злочину агресії Росії. Перед початком конференції "Відновлення справедливості для України" в Гаазі він сказав журналістам, що це єдине питання, де прогресу немає.
  • Політичну декларацію конференції "Відновлення справедливості для України", що пройшла 2 квітня у Гаазі, підтримали 44 країни. Загалом участь у ній брали 57 країн. У декларації висловили підтримку створенню Спецтрибуналу щодо злочину агресії та використанню заморожених активів Росії на користь України. Також там засудили агресію проти українців як кричуще порушення міжнародного правопорядку.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram