ГоловнаПолітика

ЄС має опублікувати звіт про прогрес України щодо членства у блоці цієї середи

Документ обговорять лідери Євросоюзу.

ЄС має опублікувати звіт про прогрес України щодо членства у блоці цієї середи
Фото: EPA/UPG

Цієї середи Єврокомісія має опублікувати свій звіт про прогрес, досягнутий Україною та іншими країнами-претендентами на шляху приєднання до євроблоку.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн минулого тижня відвідала країни, які прагнуть вступу до ЄС, щоб уникнути великих сюрпризів. 

Після відвідин Молдови й Західних Балкан, вона несподівано приїхала до Києва. Цього разу глава Єврокомісії приїхала до України з рішучими натяками на те, що Брюссель рекомендуватиме країнам ЄС почати переговори. 

“Я впевнена, що ви зможете досягти своєї амбітної мети: йдеться про історичне рішення про початок процесу переговорів про вступ вже цього року”, − сказала фон дер Ляєн, виступаючи у Верховній Раді.

Рішення про розширення Європейського союзу потребують підтримки всіх 27 лідерів ЄС, які збираються обговорити звіт на зустрічі в грудні. 

Нагадамо, фон дер Ляєн заявила, що Київ для продовження шляху у ЄС має ще більше зміцнювати свої антикорупційні зусилля, прийняти закон про лобіювання, зміцнити рамки декларування активів у двох аспектах і звернутись до решти рекомендацій Венеціанської комісії щодо національних меншин, включно з освітою. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram