ГоловнаПолітика

Кличко взяв участь у Глобальному саміті за демократію

Мер Києва говорив про підтримку України.

Кличко взяв участь у Глобальному саміті за демократію
Фото: kyivcity.gov.ua

Мер Києва, голова Асоціації міст України Віталій Кличко взяв участь онлайн у II  Глобальному саміті за демократію, який проходить під патронатом Президента США Джо Байдена та прем’єр-міністра Нідерландів Марка Рютте. Під час виступу Кличко говорив про важливість подальшої підтримки України. Про це повідомляє сайт Київської міської влади. 

Віталій Кличко виступив у дискусійній панелі «Розбудова демократії знизу: Глобальна декларація мерів за демократію». 

«Навіть під час війни базова гуманітарна допомога та муніципальні послуги надаються ефективно. І ми зробимо все, щоб не було жодних дискримінацій, щоб дотримувались всі демократичні цінності, адже саме на захист прав людей спрямована Декларація. Вже сьогодні ми в Асоціації міст України, яка об’єднує всі регіони, всі українські міста, плануємо майбутнє відновлення та відбудову наших громад задля комфортного життя їх мешканців. І також забезпечуємо зв’язки та співпрацю між громадами та з аналогічними об’єднаннями муніципалітетів демократичних країн світу, які об’єднує Декларація», – наголосив Віталій Кличко.

Він також наголосив на необхідності подальшої підтримки України, яка захищає спільні цінності свободи, людської гідності, демократії, рівності, прав людини й верховенства права.

Глобальну декларацію мерів за демократію підписали близько двохсот мерів міст з усього світу для спільного захисту демократичних цінностей. В тому числі 40 мерів українських міст. 

«Тобто кожен п’ятий підписант цього глобального документу – мер українського міста. Це символічний доказ того, що цінності Декларації є дуже важливими для місцевого самоврядування України», - наголосив Віталій Кличко.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram