ГоловнаПолітика

Анджей Дуда зустрівся із Володимиром Зеленським

Сторони обговорили безпекову ситуацію. 

Анджей Дуда зустрівся із Володимиром Зеленським
Володимир Зеленський та Анджей Дуда
Фото: Kancelaria Prezydenta Twitter

Президент Польщі Анджей Дуда провів зустріч із українським президентом Володимиром Зеленським. Зустріч відбулася вчора в Жешуві, повідомили в Канцелярії президента. 

Зеленський розповів про свою нещодавню дипломатичну діяльність у Брюсселі та інших європейських столицях, переговори також стосувалися безпеки в регіоні.

Бюро міжнародної політики опублікувало більше деталей про зустріч.

"Президенти Анджей Дуда і Володимир Зеленський обговорили поточну ситуацію на фронті, безпеку в регіоні та необхідність подальших спільних дій військової підтримки", – зазначили в бюро.

У Офісі президента України повідомили, що Володимир Зеленський поінформував колегу про поточний стан справ на фронті й прогнози щодо розвитку ситуації у найближчий період. 

Президент України також розповів про актуальні оборонні потреби України та свої кроки щодо зміцнення української армії Лідери обговорили подальшу оборонну співпрацю та спільні дипломатичні кроки.

Володимир Зеленський також розповів про візит до Брюсселя й наголосив на важливості старту вже цьогоріч переговорів про вступ нашої країни до ЄС. За словами Президента України, це стало б важливою мотивацією для українського суспільства та армії, які проходять через важкі випробування.

Нагадаємо, вчора Зеленський перебував із візитом у Брюсселі, де виступав перед Європейським парламентом і Єврорадою. За день до того він був у Парижі та Лондоні. Переговори стосувалися надання Україні озброєння, зокрема для відбиття можливого нового російського наступу. Це був другий закордонний візит президента за час повномасштабної війни. Після першої поїздки – до США – Зеленський на зворотньому шляху також проводив переговори із Анджеєм Дудою. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram