ГоловнаПолітика

Порошенко заявив, що з першого дня війни займається забезпеченням підрозділів тероборони та ЗСУ озброєнням і засобами захисту

За 16 днів витрачено більш ніж 2 мільйони доларів. 

Порошенко заявив, що з першого дня війни займається забезпеченням підрозділів тероборони та ЗСУ озброєнням і засобами захисту

Петро Порошенко в інтерв'ю на українських телеканалах, відповідаючи на запитання ведучого Вадима Карп'яка, розповів, що з перших днів російського вторгнення займається забезпеченням підрозділів тероборони та ЗСУ озброєнням і засобами захисту. А також веде активну переговорну роботу з союзниками України, закликаючи їх до збільшення постачань протиповітряних і протитанкових засобів. 

«На сьогоднішній день у мене, як і у всіх українців, немає вихідних, немає свят. Ми зараз знаходимося на території 206 батальйону територіальної оборони. За моєю спиною стоїть те, що виготовлено підприємствами Києва за нашої участі. Це переобладнані кулеметні броньовані пікапи для швидкого реагування на блокпостах, для захисту. Тут стоїть потужний кулемет ПКМ, тут стоїть броньований захист кулеметника. І ми будемо намагатися зробити все для того, щоб забезпечити українських військових», – пояснює Порошенко. 

«Зараз переді мною є пластина. Це бронепластина, яких сьогодні закуплено вже 1100 штук, і завтра це вже будуть бронежилети для Збройних сил України. Всього мною лише за остання п'ять днів закуплено більше ніж 2,5 тисячі комплектів для виготовлення бронежилетів. І я думаю, що протягом тижня вони вже надійдуть у підрозділи територіальної оборони Києва і у Збройні сили України. Тому що ми маємо захистити українських військових у бою», – зазначає Порошенко. 

«Додатково робиться величезна кількість гуманітарних проєктів. Передані кулемети, ведеться велика робота щодо закупівлі шоломів. Ми закупили десятки і десятки тепловізорів, сотні радіостанцій. І все це сьогодні забезпечує ефективну взаємодію. Витрачено лише з благодійних фондів більше ніж 2 мільйони доларів за ці 16 днів», – повідомив п’ятий президент. 

«Величезні зусилля докладаються нами і на дипломатичному фронті. Щоденно ми ведемо ефективні переговори для об’єднання світу навколо України. І з парламентами світу, і з лідерами урядів, і з главами держав», – наголошує Порошенко. 

«Величезна робота ведеться зі ЗМІ, ми тримаємо стрій кожного дня. Ми демонструємо єдність країни і ми розраховуємо на єдність світу. Ми ведемо переговори і про постачання літаків в Україну, і про постачання протитанкових зенітних комплексів в Україну. Мова йде про поставку в Україну боєприпасів, про надання нам ефективних засобів ведення війни – включно з системами радіозахисту», – говорить Петро Порошенко. 

«Сьогодні кожен день визначає майбутнє України. Ми не здамося, ми ніколи не дамо ворогу жодного шансу, і ми переможемо», – переконаний п’ятий президент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram