ГоловнаПолітика

Лещенко заявив, що чекає запрошення від Савіка Шустера на "Свободу слова"

Ексдепутат заявив, що має право на репліку.

Лещенко заявив, що чекає запрошення від Савіка Шустера на "Свободу слова"
Фото: Макс Левин

Щоб мати можливість відповісти на звинувачення, які пролунали на його адресу на каналі Україна-24, ексдепутат і журналіст Сергій Лещенко звернувся через Facebook до Савіка Шустера і його команди з вимогою надати йому можливість висловити свою точку зору і виділити час в п'ятничному етері «Свободи слова».

«Було приємно дізнатися, що вчора моє прізвище згадували весь вечір у різних ефірах телеканалу Ріната Ахметова Україна-24. Адже все, окрім некрологу, є рекламою. А також це тепер дає мені законне право на репліку. Отже, звертаюся до ведучого програми "Свобода слова" Савіка Шустера запросити мене для участі в ефірі цієї п’ятниці для дотримання балансу думок та неупередженості», - написав Лещенко.

У якості додаткового аргументу він нагадав про свою активну участь у кампанії на захист права Шустера виходити в етер в Україні. Йдеться про події 2016 року, коли програма Савіка Шустера була знята з етеру, а самому Шустеру було заборонено працювати в Україні.

«Як член комітету порятунку Савіка Шустера, власник клубної карти Шустера та переможець премії Шустера за минулі роки маю на це моральне право. А як громадянин України маю юридично гарантоване право на відповідь, - пояснив Лещенко і додав, що розраховує на позитивний результат. - Мої контакти відомі всім у цій редакції. Відмову вважатиму повним нехтуванням базових стандартів журналістики».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram